NY PÅ JOBBET: Generationsskifte på HK smyger sig in med Elise Georgson

2023-11-01

Den 1 november stiger Elise Georgson in på Bröderna Berners huvudkontor i Malmö för att börja ta över Gullviks marknadskommunikation från Ann-Christine som efter 16 år inom företaget valt att trappa ner till tre dagar i veckan fr o m den 1 april 2024.

Elise, som är mark/växtagronom med examen från 2005. Vi är många som känner Elise från Bayer Crop Science där hon varit en grundpelare under många år.

– Jag började på Bayer som försökstekniker 2009. Jag jobbade med den egna försöksverksamheten och var med och utförde försöken – allt från att räkna ogräs, gradera svamp till att spruta och tröska. 2012 gick jag över till marknadsföring och sedan dess har jag ansvarat för annonsering, hemsida, trycksaker, mässor och Bayers olika kommunikationskanaler plus mycket annat.

Elise har lantbruket nedärvt i generna. Hon växte upp på en växtodlingsgård utanför Flyinge och idag är bopålarna nedslagna i Gullviksmetropolen Dagstorp utanför Dösjebro. Grannarna skriver också Gullviks på visitkorten – Katharina Bacharach Persson är en av dem och den andre är Markus Gyllin. Elise och Markus har dessutom barn i samma klass och själv var hon och Katharina klasskamrater på Naturprogrammet på gymnasiet.

Om det som komma skall säger Elise:

– Jag ser först och främst verkligen fram emot att lära känna ett trevligt och framåt gäng. När jag har kommit in i min roll vill jag gärna , tillsammans med er, planera och lägga strategier för marknadsföringen framöver. Jag hoppas även på att få jobba hands-on med olika kanaler då jag gillar det praktiska och att lösa diverse uppgifter.

När Elise inte arbetar på kontor driver hon och familjen ett hobbylantbruk på 38 ha, där de utöver råg, vete och raps odlar sockermajs för självplock tillsammans med goda grannar. Familjen består av maken Marcus (lantmästare och VD på Massoptimering) och barnen Elsa 15 år och Carl 13 år. En hund och ett par katter finns också i hushållet.

När kontoret och gården fått sitt spenderas tid i stallet, på fotbollsmatcher och ridtävlingar – och på vägarna däremellan.

– Ja, jag är just nu mitt i perioden ”skjutsa och vara med vid barnens aktiviteter”. När hål dyker upp tycker vi om att umgås med övrig familj och vänner och när man har en gård med trädgård så saknas aldrig fritidsaktiviteter. Vi har också en stuga utanför Perstorp, den hyr vi ut via Airbnb.

– Vi tycker också om att resa och åker gärna på skidsemester på sportlovet. Vi brukar vara ett par år på samma ställe och sedan byter vi och hittar nya platser. Men vi reser till andra platser också. I våras var vi på en mycket trevlig tur i London.

Vi hälsar Elise väldigt välkommen till Gullviks! Vi går en spännande tid till mötes. Ny personal in är också nytt blod in, nya tankar, nya aktiviteter! Gullviks är på g!