NY PÅ JOBBET: Freddy Bengtsson – Gullviks man i Vollsjö med omnejd

2021-02-04

Freddy Bengtsson är den tredje i raden av nyanställda inom Gullviks säljkår och med honom kommer en ny adress i Gullvikspraktikan – Vollsjö.

Freddy, född -84, är lantmästare och uppvuxen på en gård i Mellanskåne. Efter examen på Alnarp började han som växtodlingssäljare på Lantmännen med Söderslätt som kundområde.

– Jag jobbade i den rollen under fyra år och sedan blev jag produktchef för växtskydd och salt på Lantmännens avdelning Handelsvaror, Traded Goods. Men jag har alltid haft ambitionen att ta mig framåt och komma vidare. Jag vill inte sitta still och är ingen teoretiker och nu är det dags för Gullviks.

– Jag ser fram emot att lära känna Gullviks som företag. Det är en väl fungerande verksamhet. På Lantmännen ser man Gullviks som en skarp konkurrent. Lantmännen är med sina 12-13.000 anställda ett så stort företag och jag ser ett mindre företag som enklare. Det ska bli jättespännande och jättekul. Jag har saknat försäljningsdelen, säger Freddy. Jag har jobbat med inköp och ser fram emot att komma närmare kunden.

Parallellt med jobbet på Lantmännen har Freddy haft ett eget lantbruk sedan 2009. Han driver växtodling tillsammans med sin pappa.

Freddy är gift och har tre barn – 3, 7 och 10 år.

– På fritiden är det mycket barn och lantbruk, men också en del löpning. Distansen är upp till halvmaran.

Vi hälsar Freddy välkommen!